Хочу-можу-треба – Карітас організовує тренінг для тих, хто потребує працевлаштування

Робота — це перш за все те, що потрібно робити, а не просто місце, куди треба йти. Як знайти роботу дистанційно і працювати на фрилансі — цього на тренігу навчалися вимушено переміщені люди та місцеві у Старокостянтинові. «Успішне працевлаштування, стійкість під час війни» — тренінг, який дав учасникам напрям формування стратегії пошуку роботи.

«Наша мобільна група, спільно зі Старокостянтинівською міськрайонною філією Хмельницького обласного центру зайнятості, організували цей тренінг для тих, хто потребує працевлаштування. Основним усвідомленням для учасників стало розуміння того, що віра у власні сили дає поштовх можливостям та сили людині впоратися з  життєвими труднощами», — каже соціальний педагог Алла Доманська. 

Вона додає, такі заходи дають можливість розширити усвідомлення своїх професійних можливостей, зняти блок щодо нової сфери заняття і впевнено користуватися формулою «хочу-можу-треба».

Треніги проводяться мобільною групою в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від війни в Україні», який діє за підтримки консорціуму JERU (організації Welthungerhilfe, Concern Worldwide і CESVI)