Допомога юриста різна, але ми намагаємося максимально йти назустріч людям, – Вадим Назарчук

Встановлення факту смерті на окупованій території, відновлення втрачених документів, підтвердження факту втрати нерухомого майна, оформлення різного виду соціальних послуг, оформлення статусу ВПО та догляду за людиною похилого віку – це не повний перелік запитань, з якими звертаються до юриста нашого фонду вимушено переміщені особи під час кожного приїзду спеціаліста в громаду.

Днями такий візит відбувся у Солобковецька територіальна громада.

“У цій громаді проживає велика кількість внутрішньо переміщених осіб, які потребували фахової, правової допомоги. Комусь достатньо було консультації і направити у відповідні служби, підказати як сформувати документ, чи написати заяву, а хтось потребував супроводу, чи навіть допомоги у формуванні пакету документів – допомога юриста різна, але ми намагаємося максимально йти назустріч людям”, – каже юрист БФ “Карітас-Хмельницький УГКЦ” Вадим Назарчук.

Юрист каже, незважаючи на важкі часи, наша держава залишається правовою і захищає кожного громадянина, який опинився в складних життєвих обставинах.

Юридична допомога надається в рамках проєкту «Соціально-консультативні центри і психологічне консультування ВПО та вразливого населення в Україні 2023-24», який реалізовує БФ “Карітас-Хмельницький УГКЦ” за підтримки Карітасу України та Карітасу Німеччини.