“Стійкість та розвиток”: у Дунаївцях відкрили безпечний простір

П’ятий із шести запланованих безпечних просторів, в рамках проєкту “Стійкість та розвиток”, відкрили у Ліцеї №3 Дунаєвецької громади.

В понеділок, 15 травня офіційно відкрив свої двері безпечний простір для дітей, батьків та педагогів Дунаєвецького ліцею №3. Функціонує він в рамках проєкту “Стійкість та розвиток”, який реалізовує благодійний фонд “Карітас-Хмельницький УГКЦ”. Нове приміщення освятив директор отець Іван Данкевич. Він зазначив, що найкращим показником успішності роботи безпечного простору буде те, що діти бігтимуть на заняття і хотітимуть тут бути.

Це дуже важлива ресурсна кімната не лише для дітей, але й для дорослих, батьків та педагогів, – каже директорка ліцею Оксана Куровська. – Дякую, що обрали саме наш ліцей, побачили тут потенціал та потребу в безпечному просторі. Дякую за навчання психолога та соціального педагога, які не лише в цій кімнаті працюють, але й в укриттях під час тривог, адже діти по-різному переносять ці періоди”.

Загалом, в рамках проєкту у цьому навчальному закладі вже більше пів року проводять заняття соціальний педагог та психологи.

Нагадаємо, безпечні простори вже працюють у шести навчальних закладах області, з них три – у Хмельницькому та по одному в Кам’янець-Подільському, Дунаївцях та Летичеві. Але, як зазначає директор Карітас Хмельницький УГКЦ отець Іван Данкевич, це лише перший етап реалізації проєкту.

Дякуємо за співпрацю, бо кожен із нас зі свого боку вкладає те, що необхідно для загальної справи. Ми готові масштабувати цю важливу місію на всі навчальні заклади міста та області, адже бачимо наскільки важливою є психосоціальна підтримка наших дітей“, – зазначив о. Іван Данкевич.

Школярі, які вже тривалий час відвідують заняття у безпечному просторі кажуть, результати бачать у тому, що клас став дружніший, домовлятися стало значно легше між собою.

Нас тут не просто вчать, а розвивають як духовно, так і морально та інтелектуально, щоб ми були психологічно стійкими. Ми тут граємося, малюємо, спілкуємося. Стосунки між однокласниками в нашому класі стали значно кращими“, – розповідає учениця 9 класу Валерія.

Відео Телеканалу “Перший Подільський”

За писиланням – всі новини проєкту “Стійкість та розвиток”