Вишита історія: в Ізяславі до Дня вишиванки влаштували пізнавальну екскурсію

18 травня, в Україні відзначають День вишиванки. Цього дня в Ізяславі представники БФ “Карітас-Хмельницький УГКЦ” організували активний і пізнавальний відпочинок та екскурсію визначними історичними місцями – Палацом Сангушка та Костелом Святого Йосипа XVІІІ ст.

Вишивання – давнє заняття людей в Україні, якому тисячі років. Вишиванка є символом краси, здоров’я, щасливої долі, здавна відігравала роль оберега, оберігаючи душі людини від руйнування та занепаду, додаючи сили, захищаючи від ворогів, символізуючи родинні цінності – пам’ять роду, вірність, любов.

Вишита сорочка – ще з прадавніх часів для українця не лише одяг, не лише вбрання, яке вдягається у найважливіші дні життя або на свята – це символ приналежності до роду та української нації. Українська «вишиванка» – це про любов, боротьбу і перемогу! Її орнамент та кожна ниточка перетворюють звичайне полотно на нашу найміцнішу броню. І якими б різними не були її візерунки – вони єднають українців через віки й кордони. Вишивка – унікальний код твого краю”, – каже соціальна працівниця Алла Доманська.

Після екскурсії та перепочинку для усіх присутніх організували вікторину “Що ти знаєш про вишиванку”.