Ефективне спілкування – шлях до нових можливостей

Базові навички спілкування, розуміння себе, вміння вести бесіду про це та багато іншого працівники благодійного фонду «Карітас-Хмельницький УГКЦ» спілкувалися із людьми, яким довелося покинути свої домівки через війну. Організатори тренінгу “Приналежність до спільноти: що мені допомагає, а що заважає бути членом групи” вчили людей знаходити порозуміння одне з одним, сприймати інших, як рівних собі – важливих та цінних. 

Захід провели у Слобідці-Рахнівецькій, Жванецької територіальної громади. Це одне із багатьох селищ, де знайшли прихисток мешканці охоплених війною регіонів України.  

Аби полегшити процес інтеграції внутрішньо переміщених осіб у нове середовище, а багатьом допомогти почати життя з чистого аркушу, доброчинці розповіли про ефективні навички та прийоми спілкування, як шлях до нових можливостей. Крім того якісна комунікація дозволяє попереджувати конфлікти, а взаємопідтримка та розуміння українцями одне одного допомагає легше переживати важкі часи.  

Тренінг проводився в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від війни в Україні». Проєкт діє за підтримки консорціуму JERU (організації Welthungerhilfe, Concern Worldwide і CESVI)

Всі новини проєкту тут