Веселі руханки та група самодопомоги: у Кам’янці-Подільському відзначили День захисту дітей

Через повномасштабне вторгнення росії в нашу державу відчуття безпеки втратила кожна українська родина, особливо важко переживають загрозу діти. Дбати про захист малюків – це одне із першочергових завдань, про це активно спілкувалися у Кам’янці-Подільському, де благодійники «Карітасу» провели святкову зустріч до Дня захисту дітей.         Доведено, що під час дорослішання дитини важливу роль відіграють якісне навчання та продуктивне дозвілля.

1 червня благочинці запропонували малечі доєднатися до розваг, які спрямовані на розвиток швидкого мислення,  музичних навичок та моторику рухів. Діти жваво гралися з аніматорами, активно доєднувалися до запропонованих активностей. 

«Діти повинні зростати в комфортних умовах, отримувати все необхідне для розвитку. Сьогодні, коли в країні війна, багато малюків разом із батьками були змушені покину свої домівки, це неабиякий стрес. Ми намагаємося допомогти інтегруватися у нове для них середовище, успіх цього залежить не лише від матеріальних можливостей, а й психологічної готовності прийняти нові реалії», – кажуть благодійники «Карітасу». 

На зустрічі до Дня захисту дітей зібралися близько 40 учасників. Вони створили групу самодопомоги. Гості заходу змогли розповісти про свої проблеми, втрати, проявити та відпустити важкий емоційний стан. 

Активності проводилися в рамках проєкту «Психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від війни в Україні». Проєкт діє за підтримки консорціуму JERU (організації Welthungerhilfe, Concern Worldwide і CESVI)