У Старокостянтинові відзначили День захисту дітей

1 червня благочинці представники Карітасу, разом із підопічними у Старокостянтинові відзначали День захисту дітей. Особливо важливим це свято видається під час війни в Україні, коли кожна родина по-своєму переживає збройну агресію російської федерації. У малюків повинно бути щасливе дитинство, і ми, дорослі, мусимо зробити для цього все можливе.  

«Це свято – нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб хлопчики та дівчатка росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни. Захист прав дітей – це наш спільний обов’язок», – зазначає соціальна працівниця проєкту «Психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від війни в Україні» Алла Доманська. 

День захисту дітей відзначали у селі Самчики, де знаходиться державний історико-культурний заповідник. Доки діти брали участь в захоплюючому квесті, батьки грали в гру «Зрозумій мене» та вчилися технікам релаксації. Наостанок гості згуртувалися та влаштували пікнік. Дорогою додому батьки та діти ділилися емоціями, які отримали протягом дня.