Велику біду легше переживати разом: в Ізяславі створили групи взаємодопомоги

В рамках проєкту «Психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб» мобільна група благодійного фонду «Карітас» працювала в місті Ізяслав. 13 квітня благодійники проводили заходи зі стійкості під час війни. Учасникам тренінгу допомагали у постановці життєвих планів з огляду на нові реалії.  

«Те що переживають зараз всі без виключення українці – це страшний досвід! Колективну травму нації проживати легше разом. Відголоски війни відчуватимуться довгі роки після нашої перемоги, однак не можна нехтувати психологічним здоров’ям, адже це запорука здоров’я фізичного. По завершенню бойових дій нам відбудовувати країну, тож потрібно бути готовими», – каже менеджер проєкту «Психосоціальна підтримка ВПО».

В умовах збройного конфлікту особливо важливо підтримувати здорові стосунки у сім’ї, піклуватися про дітей, вони потребують особливої турботи. Не можна залишати поза увагою власні потреби та потреби свого партнера, переконують фахівці.

Учасники разом із доброчинцями обговорили, як полегшити період коли чекаєш на повернення рідної людини з війни. Під час тренінгу створили групу самопідтримки та взаємодопомоги, адже велику біду легше переживати разом, а не наодинці.   

На завершення гості заходу послухали вірш, «Ти чекаєш його із війни»,  адже поезія є тонким інструментом психологічної підтримки. 

Fdnjh dshie Fkkf Ljvfycmrf