Попереджувати та не допускати гендерного насильства вчилися в Ізяславі

Однаково рівні можливості для чоловіків та жінок, перспектива досягати поставленої мети без огляду на стать, чи вік надзвичайно важливо для розвитку громадянського суспільства. Також необхідна профілактика та запобігання гендерному насильству, саме тему жваво обговорювали в Ізяславі. Працівники благодійного фонду «Карітас» запросили до розмови фахівців з соціальної роботи тамтешньої міської ради Юлію Потюн та ГО «Центр реабілітації та відновлення» Євгенію Ткачук.

«В умовах війни почастішали випадки насилля. Причин цьому безліч. Ми пояснюємо учасникам заходу, як не допустити таких дій в свою сторону, куди звертатися, якщо ви стали жертвою агресії. Часто трапляється, що людина боїться просити про допомогу, однак завжди можна знайти підтримку, контакти таких центрів ми сьогодні надали», – зазначила соціальна працівниця проєкту.

Учасники тренінгу навчилися визначати види насильницької поведінки, дізналися як діяти у випадку агресії на свою адресу та обговорили причини, які впливають на психологію кривдника і жертви. На завершення зустрічі гості переглянули відеоролик «Розірви коло насилля».