Слухати і чути: у Кам’янці-Подільському навчалися мистецтву комунікації

Спілкування – це своєрідне мистецтво, і від того як вправно людина ним володіє часто залежить успішна реалізація планів та задумів. У Кам’янці-Подільському працівники благодійного фонду «Карітас» організували психологічний тренінг на тему «Вміння слухати і чути». 2 квітня до участі запросили людей, які вимушені були покинути свої домівки через бойові дії. Здатність почути думку іншого, сприйняти її може допомогти вибудувати безконфліктні відносини, дізнатися чого людина прагне. 

«Якісний діалог – це своєрідна основа успішних ділових, чи особистих стосунків. Комунікуючи ми отримуємо від людини інформацію, яка допомагає у майбутньому. Вміючи слухати у нас відкривається безліч можливостей подолати бар’єри взаєморозуміння», – каже менеджер проєкту. 

Доки двадцятеро дорослих відпрацьовували навички комунікації, для дітей організатори підготували заняття з арттерапії. Дванадцять хлопчиків та дівчаток радо доєдналися до творчого процесу. Заняття припало малечі до вподоби, процес створення малюнків захопив.