Малювання, як зцілення: у Старокостянтинові провели тренінг з арттерапії

Допомогти дітям прожити війну, зцілити душевні рани, яких малюки продовжують зазнавати через російську агресію – доброчинці «Карітасу» одним із методів помочі обрали заняття з арттерапії. Перевагою є те, що цей вид занять хлопчики та дівчатка сприймають як гру. Тут неважливий рівень підготовки чи попередній досвід, відтак діти активно доєднуються до творчого процесу. У Старокостянтинові регулярно проводять заняття з арттерапії. 10 травня малеча знову працювала над власними картинами. 

«Мистецтво це те, що захоплює і надихає, змушує задуматися і дає змогу наповнитися енергією. Коли дитина втягується у творчий процес, зупинити політ її фантазії вже неможливо. Кожен отримує позитивні емоції та, хоч на трохи, але забуває про війну», – каже менеджер проєкту. 

Чергове заняття арттерапією присвятили пізнанню палітри барв та техніці змішування фарб. Дітям показали таблицю поєднання кольорів, після чого нові знання закріпили на практиці. 

Займаючись арттерапією діти не лише гарно проводять час, але й навчаються висловлювати свої емоції та почуття відпускаючи негативний, болісний досвід війни.