Терапія творчістю у Старокостянтинові

У Старокостянтинові організували імпровізовану виставку до Дня Незалежності України. На виставці представили малюнки дітей, які щотижня відвідують заняття з арт-терапії у творчій студії, яку створили у благодійному фонді “Карітас Старокостянтинів”.

За словами соціальної працівниці фонду Алли Доманської, творчу студію організували в рамках реалізацїї малих соціальних ініціатив. Придбати мольберти та матеріали для творчості допомогли благодійники з фонду “Агропросперіс”.

Щотижня ми проводимо заняття з арт-терапії для дітей з числа ВПО та місцевих. Це допомагає дітям інтегруватися у суспільство та соціалізуватися. Також це так звана терапія творчістю. Адже творчі навички та креативне мислення гарантують дітям кращі досягнення у будь-якій професії у майбутньому“, – каже Алла Доманська і додає, що творчість вчить розв’язувати прості та складні завдання, вчить працювати в команді, розвиває творче мислення  та впевненість в собі, розвиває просторове мислення, інтелект, вчить планувати та  бути послідовним.

Заняття проводяться в рамках проєкту “Психосоціальна підтримка внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від війни в Україні “