Облаштовують житло тим, що віддадуть добрі люди

Благодійний фонд “Карітас-Хмельницький УГКЦ” забезпечив сім’ю людей з вадами зору меблями.

Понад десять людей із порушенням, частковою, або повною втратою зору переїхали з Донеччини до Хмельницького. Вони проживають у гуртожитку УТОСу. Одна із них пані Світлана, яка доглядає за своїм чоловіком, який має порушення зору, з 1996 року.  

Минулого року у квітні вони виїхали з Костянтинівки Донецької області, коли місцева влада попередила про евакуацію населення. Жінка каже, як тільки попросили виїхати, не стали чекати й відразу це зробили. Зараз же, там дуже гаряче, адже з одного боку Бахмут, а з іншого — Авдіївка.

«Ми нещодавно їздили за речами, то дуже страшно там — все навколо вибухає, постійні обстріли, бахкає. Коли виїжджали — такого ще не було! Нас попросили виїхати, коли тільки почалася евакуація і ми відразу це робили. Представники влади тоді сказали, що захищатимуть місто, але треба, щоб всі люди виїхали», – каже пані Світлана.

У Хмельницькому сім’я мешкає в гуртожитку УТОСу разом із такими ж люди з вадами зору. Умови там не такі як вдома, але люди радіють, що тут спокійніше, не під обстрілами.

«Ці сім’ї облаштовують побут з того, що є або в самому гуртожитку, або ж із того, що віддадуть добрі люди. Ми кожен такий випадок беремо під супровід і шукаємо можливості хоч чимось допомогти. Як ось розкладне крісло-диван для пані Світлани віддали звичайні люди, хмельничан, які повідомили, що в них є така річ і вони можуть віддати», — каже кейс-менеджер Андрій Ковальчук.

Зараз Карітас забезпечує сім’ї, які проживають у гуртожитку й гарячим харчуванням.

Допомога надається в рамках проєкту «Продовження реагування на надзвичайні ситуації внаслідок російського вторгнення в Україну».