Фахівці Карітасу допомогли чоловікові оформити документи, що посвідчують особу

Люди стають бездомними з різних причин: насильство, шахрайство, залежності, безробіття, бідність… Не від хорошого життя бездомні перебирають сміття, гріються в під’їздах. Усе це для них — спроби хоч якось вижити просто неба, без їжі, на холоді.

Олександр рано залишився без батьківського піклування, зростав у сиротинці, складні життєві обставини змусили хлопця хапатися за будь-який підробіток, переїжджати. В одній з таких мандрівок, в пошуках кращого життя, він втратив усі документи. Відсутність досвіду соціальної взаємодії, а подекуди, стереотипи та упередження, стали на заваді самостійному відновленню документів.

Чоловік звернувся по допомогу в Благодійний фонд “Карітас Хмельницький УГКЦ”. Фахівці Кризового центру у складі кейс-менеджерів та юриста, заручилися підтримкою Хмельницького міського центру соціальної підтримки та адаптації та допомогли отримати юридичні консультації, правову допомогу та, врешті, відновили для Олександра документи, що посвідчують особу.

Так фахова, системна допомога і водночас людяність та підтримка, яку чоловік отримав у складний період свого життя, допоможуть йому розпочати шлях до повноцінного життя, з роботою та перспективами.

Спеціалісти працюють в рамках проєкту «Кризові центри. Допомога в адаптації до умов життя під час війни в Україні».