«Протидія торгівлі людьми»: у Карітасі стартував новий проєкт

У червні благодійний фонд “Карітас Хмельницький УГКЦ” розпочав реалізацію чоргового проєкту, який спрямований на протидію торгівлі людьми. Повна назва проєкту “Превенція, захист та допомога вразливим особам, що постраждали від торгівлі людьми в Україні, 2024-2025”.

«Феномен торгівлі людьми – це рабство 21 століття. У християнській Європі, як і в християнській Україні, таке явище як торгівля людьми не можливе. Воно суперечить базовим ідеям європейського суспільства та європейської інтеграції України. Наш фонд, долучається до тих, хто уже працює в напрямку протидії торгівлі людьми, адже ця проблема зросла в десятки разів з повномасштабною війною. Ми приймаємо цей виклик — допомогти людям, які не з власної волі потерпіли від торгівлі людьми. Закликаємо по-перше, не мовчати, якщо знаєте такі випадки. По-друге долучатися до запобігання та виявлення таких випадків», — каже менеджер проєкту Дмитро Баланюк.

В рамках проєкту наша команда об’єднує зусилля з усіма стейкхолдерами, які вже працюють у цьому напрямку. Спільно ми працюватимемо на виявлення та допомогу тим, хто постраждав від торгівлі людьми, а з групами ризику працюватимемо на запобігання таких проявів.

Географія проєкту охоплює 12 областей України: Київську, Чернігівську, Вінницьку, Черкаську, Житомирську, Одеську, Миколаївську, Івано-Франківську, Львівську, Тернопільську, Чернівецьку та Хмельницьку.

Головна мета всієї діяльності – зниження рівня торгівлі людьми шляхом запобігання, підвищення обізнаності та виявлення постраждалих від торгівлі людьми серед найбільш вразливих верств населення України та надання їм комплексної реінтеграційної допомоги.

Основні напрямки роботи:

1. Попередження торгівлі людьми, підвищення обізнаності та адвокація.

2. Проактивний скринінг та ідентифікація постраждалих від торгівлі людьми серед вразливих верств населення.

3. Комплексна допомога постраждалим від торгівлі людьми та членам їхніх сімей.

4. Розбудова спроможності, обмін знаннями та досвідом у сфері протидії торгівлі людьми серед зацікавлених сторін (як внутрішніх – стейкхолдерів Карітасу, так і зовнішніх – суб’єктів національного механізму перенаправлення).

З усіх питань звертайтеся за телефоном 067 536 50 42

Проєкт реалізується благодійним фондом Карітас Хмельницький УГКЦ за підтримки Caritas Ukraine, 한국카리타스인터내셔널 Caritas Korea, 𝑪𝒂𝒓𝒊𝒕𝒂𝒔 España та агенції CAFOD