Протидія торгівлі людьми: Об’єднувати зусилля, щоб відновити гідність

Об’єднувати зусилля, щоб відновити гідність людини — головний меседж робочої зустрічі, яка відбулась у Хмельницькій обласній прокуратурі. Головна тема — налагодження співпраці у напрямку протидії торгівлі людьми.

«Для усіх нас важливо налагодити діалог між системою органів кримінальної юстиції та громадськості. Адже подолати проблему торгівлі людьми можна лише об’єднавши зусилля», – зауважив керівник міжвідомчої робочої групи – заступник керівника обласної прокуратури Ігор П’ятковський.

Директор благодійного фонду Карітас Хмельницький УГКЦ отець Іван Данкевич та команда проєкту Протидії торгівлі люди, на запрошення Прокуратури Хмельницької області, також взяли участь у робочій зустрічі.

«Ми працюємо з міжнародними донорами й користаємо з найкращого досвіду, який втілюємо у нашій роботі. Тому й у напрямку протидії торгівлі людьми, а це дуже нагальна, особливо у часі війни, проблема, ми теж будемо застосовувати найкращі практики та можливості, які маємо», — зазначив отець Іван Данкевич.

Подолати проблему торгівлі людьми можна лише об’єднавши зусилля, зазначив менеджер проєкту Дмитро Баланюк і додав, що це складна тема для усвідомлення та у сприйнятті суспільством, але об’єднавши зусилля її можна вирішувати.

«Ми, як представники громадського сектору, працюємо безпосередньо з виявленням потенційних потерпілих. І маємо вміти чути та задавати правильно питання для того, щоб реально щось змінювати. Щоб ті, які постраждали від фактів торгівлі людьми, бачили результати зусиль, які ми, спільно з правоохоронними органами робимо, щоб допомогти їм та відновити їх гідність. Тому закликаю до співпраці та усвідомлення важливості ролі кожного із нас у цій справі», — зауважив Дмитро Баланюк.

У робочій зустрічі також взяли участь представники Департаменту соціального захисту населення Хмельницької ОВА, Міграційної поліції ГУНП у Хмельницькій області та гості з Вінниці – ГО «Джерело надії України».