Медичний центр: ділимося досвідом із правоохоронцями

VR-окуляри в роботі нашого медичного центру – це сучасний метод в роботі з декларантами, колективом та усіма з ким працюють фахівці Карітасу Хмельницький. Досвідом застосування цієї технології ділилися днями із психологами ГУНП у Хмельницькій області.

Сімейний лікар Леся дітей детально розповіді та продемонструвала роботу VR-окулярів. А психологиня Іванна Гочак розповіла про роботу та провела для колег арт-терапевтичне заняття – малювали кавою та релаксували.

«Колеги із поліції працюють з посттравматичними стресовими розладами у правоохоронців, які повернулися після виконання завдань у зоні активних бойових дій. І ми розуміємо – щоб допомагати потребуючим, потрібно в першу чергу самим бути наповненими, енергійними, відновленими. Тому ми створювали аплікаційну картину за допомогою розсипної кави. Саме така арт-терапевтична робота дає можливість зняття емоційного напруження, переключення та підняття хорошого настрою», – каже Іванна Гочак.

За словами правоохоронців, новітню методику із застосуванням спеціальних комп’ютерних програм і VR-окулярів поліцейські психологи планують використовувати у роботі з особовим складом поліції Хмельниччини у межах когнітивно-поведінкової терапії. Також планують застосовувати цю сучасну технологію для роботи з посттравматичним стресовим розладом у правоохоронців, які повернулися після виконання завдань у зоні активних бойових дій.