Безпечні канікули з Карітасом у школярів

Пошуки скарбів, бульбашкове шоу, магія пісочної анімації, кляксографія, розваги на свіжому повітрі – все це про літні табори у шкоах з Карітасом. Хмельницька ЗОШ І-ІІІ ступенів №21 організувала літній табір в рамках проєкту “Стійкість та розвиток”.

“Нам всі дні було уло весело та цікаво, бо ми по новому знайомилися, грали в ігри та навіть влаштовували чаювання з цікавими розмовами”, – ділиться семикласниця Мілана.

“Тут я знайшла нових друзів, з якими не була знайома під час навчання. Тепер моє літо буде цікавіше і я не побуду почуватися одиноко, бо тут в мене ще немає друзів”, – каже Ліза, яка переїхала до Хмельницького з Харківської області у 2023 році.

Про важливість таборів, як про можливість відновити сили після навчального року та зміцнити дружні стосунки у класах говорять як вчитейлі, психологи так і керівництво школи.

“Наші класи стали дружніші, а діти, хоч і бешкетують, але уважніше почали ставитися один до одного з того часу, як у школі почала працювати Кімната Карітасу”, – зазначає директорка закладу Наталя Івасішина.

Літні табори проводяться в рамках проєкту “Стійкість та розвиток”. Проєкт реалізовує Карітас Хмельницький УГКЦ за підтримки Caritas UkraineCaritas Österreich та фонду Renovabis