Близько шестисот шкільних портфеликів роздали діткам, які перебувають під опікою Карітасу

Напередодні 1 вересня, коли діти переступлять пороги навчальних закладів, у благодійному фонді “Карітас Хмельницький УГКЦ” освятили та роздали майже 600 портфеликів.

“Це дуже важлива допомога перед школою, адже зібрати двох-трьох школярів зараз недешево”, – каже багатодітна мама Олена, яка цього року вперше отримую портфелики для двох школярок.

Соціальна педагогиня фонду Ірина Карась каже, під опікою фонду в основному сім’ї, які перебувають у складних життєвих обставинах і для усіх шкільне приладдя це необхідність та значна частина сімейного бюджету, якого й так, зазвичай, не вистачає навіть на найнеобхідніше.

Із портфеликами нашому фонду допомагають уже багаторічні партнери Мережа магазинів “Офіс Центр” та підприємство “Екопласт”. Цьогоріч до допомоги долучився також підприємець Анатолій Собко. Незмінними помічниками в акції є волонтери Юрій Гуменко та Олександр Карасьов. Цього річ для дітей, паралельно з освяченням та роздачею портфеликів, організували майстер-класи, конкурси та навіть танці. А з батьками працювала психологиня Оксана Попович-Андрис. Каже працювали, в основному, з тим, як берегти і відновлювати власний ресурс, щоб максимально підтримувати дітей.