Емоційне вигорання – як зарадити?

Під час війни досить значна кількість українців стикається з таким явищем як емоційне вигорання. Подібний стан чинить значний вплив на психологічне та фізичне здоров’я та сильно погіршує якість життя. Дуже важливо розпізнати його вчасно, адже емоційне вигорання може перерости у депресію чи інший, серйозний діагноз.

Саме тому, на зустрічі з внутрішнього переміщеними особами у Волочиську та Білогір’ї спілкувалися про ознаки емоційної втоми, причини виникнення і як її подолати. Практикували вправи для зняття емоційної напруги, ділилися рецептами відновлення власних ресурсів.

Склали алгоритм самодопомоги: піклуєтеся про себе, візьміть перерву, хваліть себе, будьте фізично активними, частіше займайтеся улюбленою справою.

Заняття проводиться в рамках проєкт «Соціально консультативні центри та психосоціальне консультування для ВПО та вразливого населення в Україні 2023-24». Проєкт реалізовується за підтримки Caritas Deutschland