Історія, яка надихає: втекли від війни, але прожовжують допомагати іншим

Це історія, яка надихає на добро і підсилює віру в людей навколо.

Пан Олександр з дружиною приїхав на Хмельниччину із Запоріжжя. Чоловік має вади зору і групу інвалідності через це. Але його сили волі вистачає на те, щоб допомагати іншим.

“Ми змушені були покинути свій дім на початку повномасштабного вторгнення. Тоді, останньою краплею, стала ракета, яка влучила в автостоянку поряд з будинком і пошкодила уламками машину. Ми зрозуміли, що чекати далі з дітьми небезпечно, оскільки будинок наш розташаний поряд з об’єктами критичної інфраструктури”, – розповідає Олександр.

Дорога до Сатанівської громади, де родина знайшла житло і проживає разом з іншими переселенцями з Запоріжжя, зайняла 11 годин. Тут вони обжилися і незважаючи на проблеми з зором, чоловік продовжує, як і в рідному Запоріжжі, займатися волонтерською діяльністю. Ще з 2014 року він забезпечував деталями для авто ЗСУ.

Зараз, за запитом лікарів у Запоріжжі, чоловік збирає козячий жир, який використовують як основу для виготовлення лікувальних мазів. Ці мазі потім допомагають при опіках нашим захисникам.

Наш фонд забезпечив родину речами першої необхідності: продуктами, речами, постільною білизною та іншим необхідним для життя.

Допомога надається в рамках проєкт «Соціально консультативні центри та психосоціальне консультування для ВПО та вразливого населення в Україні 2023-24». Проєкт реалізовується за підтримки Caritas Deutschland