Привітали мам і презентували проєкт “Долаючи розломи” у Солобковецькій громаді

Мама з глибини століть вважається берегинею домашнього вогнища та людиною, яка є рідною для всіх нас. В селі Глушківці Солобковецької територіальної громади відбувся святковий концерт до Дня Матері. Учасниками святкового концерту стала команда проєкту “Долаючи розломи”. Які діяльності проводить команда в рамках реалізації проєкту, яку допомогу надають та як працюють з громадами розповіла менеджерка проєкту Оксана Стрілецька. Вона зазначила, що проєкт представлений у шести громадах, де працюють мобільні команди психологів і фасилітаторів через процес інклюзивного діалогу:

– індивідуальні консультації щодо конфліктів,

– навчальні семінари,

– сімейні, групові медіації та діалоги.

– проведення  публічних заходів для взаємодії між групами та адвокації груп, які постраждали від конфлікту.

– психологічна стабілізація та психосоціальна підтримка.

Після презентації проєкту ми мали гарну нагоду поспілкуватися з місцевим населенням та внутрішньо переміщеними особами і влаштувати для юних мешканців громади наукове шоу. Адже важливим кроком є згуртованість у громадах, де мешканці намагаються довіряти один одному, готові до співпраці, розуміння,  підтримці у складних життєвих ситуаціях та поважають правила спільного життя“, – зазначила Оксана Стрілецька.