Тиждень обізнаності про меланому стартував у медичному центрі “Карітас Хмельницький”

Тиждень обізнаності про меланому, із 20 до 24 травня включно, провели у медичному центрі “Карітас Хмельницький” сімейні лікарі.

20 травня – День діагностики меланоми в Україні. У нашому Медичний центр “Карітас-Хмельницький” цей день триватиме тиждень! Ми долучаємося до ініціативи з проведення безкоштовних скринінгових оглядів на предмет раннього виявлення злоякісних новоутворень шкіри.

“Ми одні з перших сімейних лікарів у Хмельницькому, хто застосовує дерматоскоп. Цей медичний прилад має таким бути у сімейного лікаря, як і фонендоскоп, отоскоп та інші базові засоби для обстеження. Ми не замінюємо лікаря-дерматолога, а лише направлені на те, щоб виявити якісь порушення, до прикладу, меланому, на ранніх стадіях. Щоб скерувати пацієнта для подальшого дообстеження та відповідного лікування”, – каже сімейний лікар Сергій Тарасов.

Він додає, що зараз більше сонця та ультрафіолету, тому важливо звертатися до лікарів, обстежуватися та врешті, піклуватися про своє здоров’я, адже це відповідальність кожної людини особисто.

Запис на обстеження та всі деталі за телефоном +380964594854

Про обстеження, його важливість дивіться у сюжеті: