Чи куштували ви коли-небудь зефір для дорослих? Та ще й з якими смаками: шампанське – полуниця, грейпфрут – мартіні, вишня – вино! Виробництво таких незвичних ласощів розпочала у Хмельницькому харків’янка Дар’я Пугачова. Крім «дорослих» смаколиків жінка готує і більш традиційні, якими може ласувати малеча – це лавандовий зефір, апельсиновий, абрикосовий, ванільний, кавовий, словом, на будь-який смак для найвибагливішого клієнта.
До війни пані Дар’я не була пов’язана з кулінарією, однак довгий час мріяла про початок власного «зефірного» виробництва. Після переїзду з Харкова на захід України взялася за реалізацію давніх планів, саме в Хмельницькому її справа стартувала.
Додатковим поштовхом для бізнесу пані Дар’ї стала участь у грантовому проєкті «ELIS» благодійного фонду «Карітас Хмельницький УГКЦ». Дар’я Пугачова пригадує тренінги благодійників перед стартом роботи над бізнес планом: «Навчання було дуже потужним! Сильні лектори, якісна та зрозуміла подача інформації, можливість повністю поринути в атмосферу освоєння нових навичок. Протягом трьох днів нам дали величезну кількість корисних та необхідних знань». Після закінчення навчання та жінка отримала грант на 150 тисяч гривень. За ці кошти харків’янка придбала потужний міксер, холодильник, морозильну камеру.
Нині домашнє виробництво процвітає, підприємиця реалізовує зефір у інстаграм-магазині @zefir_happy.ua. Дар’я налагодила співпрацю з хмельницькими кав’ярнями та працює на розвиток корпоративних замовлень. Особливість її продукції – це незвичні смаки та натуральні інгредієнти. Для приготування ласощів вона не використовує живий білок, адже він може бути небезпечним для дітей. Крім того у зефірі харків’янки немає ароматизаторів та штучних добавок, а вміст цукру у продукції мінімальний.
Дар’я Пугачова з родиною, як і тисячі людей, була змушена покинути власну домівку через повномасштабну війну. Нині вона заново будує власне життя та розвиває свою справу, однак, мріє повернутися додому і там продовжити те, що започаткувала у Хмельницькому.